Unwork

Bijpraten onder een potje zaalvoetbal

SYSQA is een detacheringsbedrijf, dus als je niet oppast zie je je collega’s vaker niet dan wel. Daarom organiseerde Willem Boshuis een zaalvoetbaltoernooi.

Meevoetballen?

Solliciteer op een van onze vacatures, we zien je graag in de sportzaal!

Vacatures

Zaaltje geboekt

“Zo’n zaalvoetbaltoernooi zorgt ervoor dat je elkaar ook eens op een andere manier treft. En het was wéér leuk!” begint Willem enthousiast. “Ruim een jaar geleden heeft een collega voor de eerste keer een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd. Dat is toen zo goed bevallen dat iedereen vond dat we dat vaker moesten doen. Het kwam er alleen niet van. Een tijdje terug vroeg iemand wanneer er weer gevoetbald zou worden, en begin 2015 heb ik het zaaltje geboekt.”

“De allereerste keer dat er een zaalvoetbaltoernooi werd georganiseerd was SYSQA-breed,” herinnert Willem zich. “Daarna hebben we alleen nog een keer met collega’s van de afdeling gevoetbald. Maar het is wel zo leuk om heel SYSQA bij het zaalvoetbal te betrekken, en daarom hebben we nu via intranet alle collega’s weer uitgenodigd.”

Ook druppelden aardig wat aanmeldingen binnen omdat collega’s in de wandelgangen hadden gehoord dat er weer gevoetbald ging worden. “Die wandelgangen zijn belangrijk omdat niet elke collega even regelmatig op intranet kijkt. En dan kan het zijn dat je de aankondiging mist,” weet Willem uit ervaring.

“Zo’n zaalvoetbaltoernooi zorgt ervoor dat je elkaar ook eens op een andere manier treft. En het was wéér leuk!”

Willem Boshuis

Behendige collega’s

“We hebben geen entry-criterium, iedereen mag meedoen. Zelf ben ik misschien wel de minst vaardige voetballer, maar ik was echt positief verrast over de behendigheid van veel collega’s. Je kunt al zaalvoetballen met minimaal tien man, want je speelt met twee ploegen van vijf tegen elkaar. Maar twintig is beter. Ik boek de zaal namelijk voor twee uur, en de lichamelijke conditie is niet bij iedereen meer wat die geweest is. Je hebt daarom mensen op de bank nodig zodat je de teams kunt laten rouleren. We spelen dan telkens tien minuten, en de beste ploeg blijft staan.”

  • Focus
  • Het betere voetenwerk
  • Oei
  • Komt dat schot!
  • Doorzetten

We kunnen het regelen zoals we willen

“Na afloop hebben we gezellig met z’n allen een hapje gegeten en wat gedronken. De sportkantine is misschien niet de meest fantastische plek, maar met elkaar is het wel ontzettend gezellig en het eten was erg goed. Het was zo gezellig dat het plan is om over drie maanden opnieuw een toernooi te organiseren. De lol zit nu immers nog vers in het geheugen. Het is een initiatief vanuit onszelf, dus we kunnen het regelen zoals we willen. Maar nu ik er toch over nadenk, ik kan natuurlijk wel eens proberen of SYSQA ons dan een beetje wil sponsoren…”

Noot van de redactie:  ... en het is gelukt!  SYSQA heeft laten weten dit sportieve initiatief van de collega’s in de toekomst met een financiële bijdrage te willen ondersteunen.